Bundels

De Man van Taal (Prometheus, 1996)

Debuutbundel, na enkele bundels in eigen beheer, waaronder (Plaatsbepaling in 1990 en Wondere Wereld in 1992) in een oplage van 200 exemplaren verschenen, en de bundel Het omgelegde Eelderdiep – gedichten van Dirk Dijkstra, Ruben van Gogh en Jos Tolboom. De bundel is niet meer verkrijgbaar, of het moet zijn in de betere antiquariaat, maar is met De hemel in, de hemel uit (Prometheus, 1999) in zijn geheel opgegaan in de gezamenlijke herdruk: Aan het eind van het begin (Prometheus, 2000), welke hier verkrijgbaar is.

De hemel in, de hemel uit (Prometheus, 1999)

De tweede bundel. Na de afdelingen: Wandelen door een 2-persoonsalfabet (de hemel in) en Een vluchteling in niemandsland (de hemel uit) volgen vertalingen van Jacques Prévert en een nagekomen bericht.De bundel is af en toe verkrijgbaar, maar is daarnaast is met De Man van Taal (Prometheus, 1996) in zijn geheel opgegaan in de gezamenlijke herdruk: Aan het eind van het begin (Prometheus, 2000), welke hier verkrijgbaar is.

Zoekmachines (Prometheus, 2002)

Voor zijn derde bundel vroeg Ruben van Gogh grafisch ontwerper Harmen Liemburg de bundel vorm te geven, hetgeen resulteerde in een dia-positieve weergave van de gedichten, die niet alleen aansluit met de omslag, maar wonderwel ook met de lichte toets van een deel van de gedichten. De paginanummering is binair uitgevoerd, zodat de bundel ook letterlijk een zoekmachine is.Hier verkrijgbaar, waar u ook een blik in het binnenwerk kunt werpen.

Klein Oera Linda (Contact, 2006)

De vierde bundel. Geen mystificatie, zoals in de 19e eeuw bij Het Oera Linda Boek, maar wel een mythologie in menselijke maat, waarmee Van Gogh zich middenin de samenleving positioneert. De meerlagige typografie was in handen van Melle Hammer. Hier verkrijgbaar, waar u ook een blik op de inhoud kunt werpen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: